La subluxació vertebral i el sistema nerviós

En quiropràctica anomenem subluxació vertebral quan una o més vertebres no tenen la seva correcta mobilitat o s'han vist desplaçades de la seva posició original, creant algun tipus de desequilibri en el nostre cos. A vegades son imperceptibles i indolores. 

El sistema nerviós esta format per el cervell, la medul·la espinal i una multitud de ramificacions nervioses que parteixen d’ella. Les fibres nervioses es ramifiquen per tot el nostre organisme, sent les conductores dels estímuls i les sensacions de dolor, a la vegada que controlen la contracció i expansió muscular i el funcionament orgànic en general.  

Vertebra subluxada interfereix impulsos nerviosos

La columna vertebral actua com a casc protector de la medul·la espinal i les seves ramificacions, a través dels seus 24 ossos mòbils, anomenats vertebres. Al controlar els nervis totes les funcions de l’organisme, un mal posicionament vertebral pot afectar a lligaments, òrgans, músculs i teixits en general.

Com un nus en una mànega que talla el flux de l’aigua, una subluxació interfereix amb la transmissió del impuls nerviós entre el cervell i el nostre cos. El resultat és un desequilibri local que repercuteix a nivell general i, a la vegada, és l’arrel de diferents problemes de salut.

Podem patir la nostra primera subluxació quan naixem. Al llarg de la nostra vida, en el nostre dia a dia, s’acumulen tensions que generen bloquejos en la nostra columna vertebral. 

 Factors que provoquen subluxacions:

- Físic: males postures, moviments bruscs, dormir cap  per avall, accidents, caigudes,   portar objectes pesants, etc.

- Mental/Emocional: preocupació/estres a la feina, la parella, la família, crisis econòmica, etc.                                                                     

- Químic: toxines en els aliments (hormones i antibiòtics), contaminació, alcohol, tabac, fàrmacs, etc.

En el estudi de la subluxació s’han determinat factors que la componen i ens afecten a diferents nivells:

- A nivell del moviment (Kinesiopatologia) : La hiper mobilitat vertebral o per el contrari, la reducció de la mateixa, pot traduir-se en dolor en la realització de moviments.

- A nivell neurològic (Neuropatofisiología) : La insensibilitat i el formigueig tenen l’origen en una disfunció nerviosa.

- A nivell muscular (Miopatología) : Referit a la tensió, rigidesa i espasmes musculars.

- A nivell cel·lular (Histopatología) : Poden produir-se inflamacions, enrampades o hipersensibilitat en òrgans, muscles, tendons, etc.

- A nivell Fisio-patològic (Patofisiología): Les articulacions, lligaments, muscles i/o òrgans mostren signes de desgast que els converteix en menys resistents davant a possibles malalties.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
On estem

Passeig Pere III, 12  2-2

08241 Manresa (Barcelona)
Tels: 93 8580264 / 615149048 / 680314480

info@quiropracticmanresa.com


 

Al centre de Manresa

© 2017 por QUIROPTIMUM MANRESA.