top of page

La importancia de tenir una bona postura

Mantenir una bona postura no és únicament una qüestió d'estètica; una bona postura millora l'equilibri, la capacitat d'adaptació a l'entorn, la mobilidad, la funció del sistema nerviós, a més d'evitar futures complicacions...
A més permet que el cos estigui al 100% de les seves capacitats!

L'exàmen postural és l'estudi de la posició de diferents segments corporals mitjançant l'ús d'un posturometre, un aparell que permet avaluar la posible inclinació d'aquests segments, així com la seva desviació respecte a la vertical, mostrant així alteracions en la postura corporal. També s'utilitzen dues balances per avaluar la distribució del pes.

Aquestes alteracions poden ser de diversos factors: afectacions de la mobilitat de la columna o membres (Braços i cames), alteracions de les cadenes i funcions musculars, pèrdua d'equilibri, disminució de la propiocepció(informació que obtenim respecte a la posició del nostre propi cos), però també a una resposta defensiva per protegir, una part del cos que presenta una disfunció. Posem per exemple d'això últim; si tenim un problema en el genoll dret, patim o no dolor en el mateix, el nosre cervell ho percebrà i voldrà protegir aquesta zona per evitar que empitjori. Sense que siguem conscients, farà que recolzem menys pes en aquest genoll i el cos s'inclinarà cap a l'esquerra. Això comporta una sèrie d'adaptacions de la postura, per la qual cosa la resta del cos també es veurà afectat. Si no es corregeix el problema del genoll a temps, aquestes "adaptacions" es faran cròniques, i a més generaran altres alteracions de les articulacions i en la funció muscular que podrán suposar noves lesions.

Aquesta imatge mostra el pes que té el cap segons la desviació a anterior respecte a la línea central. A major desviació, major és la força que han d'exercir els músculs del coll per mantenir el cap.

Encara et sorprèn que tanta gent tingui mal al coll i l'esquena?

Al nostre centre li realitzaran un estudi de la seva postura i identificaran quin/es és/són les afectacions que presenta, oferint-li el tractament que millor li convingui perquè recuperi el 100% de la seva salut.

Demani informació al Tel. 938580264.

bottom of page