top of page

La Quiropràctica en el ciclismeEl ciclisme implica llargues hores al seient d’una bicicleta en una posició poc anatòmica, amb la zona dorsal molt corbada, principalment a l’altura de la D-10, D-11 i D-12). A més, el moviment de cames per al pedaleig sol requerir d'una aportació de força per part de la musculatura lumbar i pèlvica paraespinal, tot i que en la majoria dels casos aquests músculs no estan convenientment desenvolupats en aquests esportistes. Si li afegim a això la vibració constant de ruta, acabarem amb dolor d'esquena i un desgast prematur en les articulacions per tant esforç de pedalejar.

La posició de les mans, els peus i la postura és essencial per prevenir lesions i augmentar rendiment

La bona alimentació, un entrenador professional, preparació i un tractament quiropràctic és la recepta per a l'èxit del ciclista.

Així mateix, els ciclistes solen patir amb freqüència mal de coll o cervicalgies, a causa de la posició constant de híper-extensió. La postura del ciclista amb extensió de coll per poder mantenir la vista cap endavant, pot originar lesions de la columna cervical i dorsal alta, alterant el normal funcionament del sistema nerviós en aquesta zona.

El treball del quiropràctic és localitzar, analitzar i ajustar subluxacions vertebrals per eliminar qualsevol interferència del sistema nerviós localitzades normalment en la columna vertebral a nivell de cervicals, dorsals i lumbars, però també en altres articulacions.


El quiropràctic l’ajudarà a estar fort, equilibrat i còmode a la bicicleta, amb l'ús de la biomecànica, les avaluacions dels defectes posturals, l’alineació de longitud de cames, corregir la subluxació de símfisis púbica, l’estimulació del psoas i la correcció de subluxacions vertebrals craneosacral i occipital, entre altres.

Cal començar a treballar a redreçar la columna vertebral del ciclista i d'aquí a uns mesos s’adornarà de la millora ostensible de rendiment i una eliminació gairebé total d'enrampades.


La quiropràctica proporciona eines que permeten que el seu cos sigui més flexible, amb menys tensió muscular, evitant enrampades i garantint la màxima potència. A nivell professional, el quiropràctic és un membre essencial d’un equip de ciclisme o de qualsevol altre esport.


El Centre Quiropràctic Manresa treballa amb esportistes amaters, equips esportius, federacions i esportistes per prevenir i tractar les lesions, així com millorar el seu rendiment. Informa't al Tel. 938580264.

dorsals i lumbars, però també en altres articulacions.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page